Cursus

De technieken die gebruikt worden zijn afkomstig van de shantala-massage. De shantala-massage is een ontspanningsmassage, afkomstig uit India. Daar wordt de massage al van oudsher van moeder op dochter overgedragen.

Ook in andere culturen is babymassage een eeuwenoude traditie en hoort het masseren tot de dagelijkse verzorging van de baby. `s morgens voor het badje om de spieren lekker los te maken en de dag goed te beginnen en `s avonds voor een diepe ontspanning zodat de baby lekker kan slapen.

Om realistisch te blijven hebben wij in het westen hier simpelweg veel minder tijd voor. Het zou natuurlijk al mooi meegenomen zijn om zo nu en dan, wanneer er tijd voor is even een momentje te pakken voor het masseren van je baby.

In het westen is het doel van de massage ontspanning. Kinderen in India zijn van nature door de warmte meer ontspannen, en de prikkels zijn minder ten opzichte van het westen.

De cursus wordt gegeven in mijn praktijkruimte. De temperatuur tijdens de massage is rond de 23 graden en wordt uitgevoerd op matjes met lekkere kussens voor in de rug. Ook is er de mogelijkheid om je baby te verschonen en te voeden. Tijdens de massage draagt de baby alleen een luier. Ik doe de massage technieken voor op de pop zodat je de technieken direct op je eigen baby kunt toepassen. Je krijgt tijdens de cursus een gratis amandelolie flesje en een reader cadeau om thuis ook fijn te kunnen masseren.

Het is ook mogelijk om de cursus thuis te volgen. Dit is een aanrader voor baby`s die snel overprikkeld zijn. De baby wordt niet verstoord in zijn ritme en er is minder afleiding omdat de ruimte vertrouwd en veilig voelt. Baby`tjes kunnen zich zo makkelijker overgeven aan de massage.

De cursus bestaat uit 4 lessen. Tijdens deze lessen wordt extra aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

-darmkrampjes

-tandjes

-slapen

-huilen 

-lichaamstaal van de baby

Baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 7 maanden kunnen deelnemen